Veelgestelde vragen
uitleg over onze manier van werken

Waarom zijn de testen gratis?
Uit onderzoek blijkt dat veel mensen spijt hebben van de beroepskeuze en studiekeuze die zij gemaakt hebben. Daar ondervinden zij dagelijks problemen van, zowel op het werk als privé. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het maken van een betere keuze, afgestemd op de persoonlijke wensen ten aanzien van een loopbaan. Door de testen gratis aan te bieden vergroten we ons bereik en zullen naar verwachting meer mensen profijt hebben van de testen.

Blijven de testen gratis?
Ja, de testen blijven gratis. U bent ons niets verschuldigd voor het plaatsen van een test op uw eigen website. Wij hebben bovendien geen enkele intentie om de bezoeker geld te vragen voor het doen van een test. Indien u een test van OpenTest op uw eigen website plaatst, dan is het u uitdrukkelijk verboden om op enige wijze geld te vragen aan uw eigen bezoekers voor het doorlopen van onze testen. Indien dit door ons toch geconstateerd wordt, dan worden onze testen op uw website direct gedeactiveerd. 

Mijn gegevens verwijderen?
Wil je jouw gegevens verwijderen, stuur dan een e-mail naar info@opentest.nl.

Jezelf afmelden voor onze nieuwsbrief kan via deze link: https://www.opentest.nl/afmelden

Jezelf afmelden voor partnermailings kan via deze link: https://www.opentest.nl/partnermail 

Hoe betrouwbaar zijn de testen?

De testen zijn van een vergelijkbare kwaliteit als de testen welke u in licentie kunt afnemen bij partijen die u daarvoor hoge kosten in rekening brengen. Wij geven echter geen tevredenheidsgarantie. De uitslag van een test is geheel objectief en kan uw bezoekers verrassen, omdat zij bijvoorbeeld zelf niet aan de studierichting of de beroepen hadden gedacht welke de uitslag van de test op dat moment adviseert. Voor de uitslag van de iq-test geldt deels hetzelfde. Bij het maken van een iq-test zijn echter verschillende factoren van invloed op de uitslag. Denk bijvoorbeeld aan de mate waarin de bezoeker zich goed kan concentreren tijdens het maken van de test. Is het gehorig, gaat tussentijds de telefoon, ondervindt iemand stress of heeft hij al vaker een iq-test gemaakt; dan zal dit van invloed zijn op de uitslag van de iq-test.

Welke techniek moet mijn website ondersteunen?
Uw website moet php ondersteunen. De code van onze testen ontvangt u in php-formaat. 

Hoe plaats ik een test op mijn website?
U dient zich in eerste instantie te registreren. Na het registratieproces ziet u eenvoudig hoe u de testen aan uw eigen website kan toevoegen.

Ik wil in de studiekeuzetest andere opleidingen hebben, kan dat?
Ja, wij kunnen voor onderwijsinstellingen de opleidingen in de studiekeuzetest aanpassen. Zo zorgen wij ervoor dat u een op maat gemaakte test heeft, waarin uitsluitend uw eigen opleidingen worden getoond.

Hebben jullie een affiliateprogramma?
Ja, in samenwerking met affiliatenetwerk M4N hebben wij een affiliateprogramma opgezet voor webmasters die gebruik willen maken van de commerciële variant van onze testen. Deze variant geeft je de mogelijkheid om geld te verdienen met de testen. Om hiervan gebruik te maken dient u zich te registreren bij M4N. Na goedkeuring door M4N kunt u zich aanmelden voor ons affiliateprogramma.

Aan welke voorwaarden moet mijn site voldoen?
Wij stellen niet veel eisen aan uw website. Ons doel is immers om zoveel mogelijk mensen van dienst te kunnen zijn. Daarom is het vooral belangrijk dat wij ons bereik weten te vegroten. Enkele wensen welke wij aan uw site stellen zijn de volgende:
- De website heeft meer dan 3.000 pageviews per maand.
- De website ziet er netjes en professioneel uit.
- De website heeft Nederlandse content en/of bezoekers (meer dan 70% Nederlandse bezoekers).
- De inhoud van je website is niet aanstootgevend.
- Geen .tk-domeinen.
- Geen persoonlijke pagina's.
Voor de volgende types sites dien je eerst even contact op te nemen om toestemming te vragen:
- Get paid to respond-sites of mailsystemen.
- MP3 en/of spelletjes sites.

Wat gebeurt er met de gegevens van bezoekers?
De gegevens van bezoekers worden door ons zorgvuldig opgeslagen.
Wij leggen de gegevens vast om onze dienstverlening te verbeteren en om klanten, prospects en bezoekers te informeren over nieuwe online en offline activiteiten, producten en diensten van de uitgever van OpenTest en andere zorgvuldig geselecteerde samenwerkingspartners. Bezoekers hebben het recht op inzage in de informatie die wij over hen bewaren. Voor deze dienst kan een vergoeding worden gevraagd. Lees ook onze privacyverklaring voor nadere toelichting.

aanmelden